La revolució tecnològica que estem vivint està deixant en evidència les necessitats de les empreses per adaptar-se a un nou món més digital. L’Externalització Informàtica, o IT Outsourcing en la seva variant en anglès, neix per solucionar aquest problema. Com el mateix concepte avança, es tracta d’un procés d’externalització empresarial. Per tant, és la contractació d’una empresa externa perquè desenvolupi una activitat que, per falta de coneixement o recursos, no es pot dur a terme des de la mateixa plantilla. L’objectiu és delegar tasques secundàries a professionals que poden respondre d’una manera més eficient a com ho faríem nosaltres mateixos.
En aquest cas, l’IT Outsourcing permet externalitzar els serveis de tipus informàtic (desenvolupament, ciberseguretat, suport, etc.), i de personal especialitzat en les tasques tècniques. Aquesta pràctica ha esdevingut una solució per aquelles empreses en què el desenvolupament informàtic és clau, però també per aquelles que consideren la inversió en tecnologia un aspecte bàsic per poder-se adaptar a les noves realitats que ens presenta l’era digital.
En quines situacions cal recórrer-hi?
Aquesta decisió depèn de l’estratègia de l’empresa. Això no obstant, tant si les tasques relacionades amb IT formen part de l’activitat principal del negoci, com si es consideren un complement necessari que permet optimitzar el funcionament d’aquesta, l’Externalització Informàtica pot ser una iniciativa interessant. De la mateixa manera és un procés que pot ser útil per a empreses que es troben en fase de creixement i vulguin comptar amb nous perfils que s’adaptin al funcionament del negoci, i, també, per aquelles companyies amb un llarg recorregut que necessitin comptar amb més capacitat de rotació de capital.
CTO on premise
I si l’empresa vol deixar en mans d’experts informàtics, no només l’operativa, sinó també tota l’estratègia tecnològica? En aquest cas estaríem parlant de “CTO on premise”, un model que permet a l’empresa experta en tecnologia integrar-se com a part del comitè directiu i participar en totes aquelles questions informàtiques que li pertoquen.
Contractar a un director de tecnologia extern pot ser molt convenient per empreses ja assentades que volen engegar un nou projecte que necessita un equip tècnic professional potent que el pugui tirar endavant.
Quins són els seus principals avantatges?
Aquesta pràctica empresarial gaudeix de diversos punts a favor que et poden interessar:
- Reducció de costs, ja que no cal invertir en infraestructura i tecnologia.
- Augment de l’eficiència dels i les treballadores, ja que permet que la plantilla es dediqui a la seva activitat principal i pugui deixar les tasques secundàries a professionals externs.
- Mayor flexibilidad, perquè permet a les empreses adaptar-se als canvis del mercat, i contractar serveis només quan són necessaris o de manera estacional.
- Millora de la qualitat, ja que contractar determinats processos complexos mitjançant proveïdors externs amb coneixements específics t’asseguren que el resultat sigui de qualitat.
- Accés a les últimes tecnologies, ja que contractar una empresa d’IT Outsourcing adequada et permet disposar de les novetats en tecnologia puntera sense haver de fer grans inversions cada cert temps.
I les crítiques ? Quin problema pot tenir externalitzar l’IT?
El principal argument en contra de l’IT Outsourcing és que es tracta d’un servei que pot arribar a tenir un cost elevat. Tot i això, suposa una inversió semblant a la d’assumir un paquet de despeses de salari brut, seguretat social, i gestió i administració de personal en el cas que s’optés per a noves contractacions dins de la mateixa plantilla.
Ara que ja ens has llegit, estàs pensant a contractar un servei d’IT Outsourcing? Des de Re7systems ens encarreguem de la gestió i manteniment de sistemes, de l’administració de xarxes, i de la virtualització.
No et quedis enrere, contacta amb nosaltres i adapta’t a l’era digital!
0 commentarios